Вартість повірки квартирних теплових лічильників, їх демонтаж та монтаж до тарифу на ЦО не включена, а буде додаватися до вартості послуг додатково. Вартість витрат з проведення періодичної повірки квартирних тепло лічильників включає в себе в т.ч. їх демонтаж та монтаж.

Вартість витрат розділено на 4 опалювальні роки рівними частинами протягом наступних опалювальних місяців:

Місяць опалювального періоду Вартість витрат на 1 квартирний прилад обліку теплової енергії, грн з ПДВ
Жовтень 21,40
Листопад 42,81
Грудень 42,81
Січень 42,81
Лютий 42,81
Березень 42,81
Квітень 21,40

Відповідно до п. 4 ст.17 розділу IV Закону України від 05.06.2014 № 1314 «Про метрологію та метрологічну діяльність» (в редакції з 01.01.2016) «Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро -, тепло -, газо – і водопостачання.

Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро -, тепло -, газо – і водопостачання.

Періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро -, тепло -, газо – і водопостачання.

Однак, згідно п. 61 «Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 869 від 1 червня 2011 року, «витрати на проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, що визначаються відповідно до розрахунку на один квартирний засіб обліку теплової енергії і нараховуються щомісяця споживачеві у складі послуги залежно від кількості таких засобів обліку шляхом додавання плати за проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, до загальної вартості послуг».

Керуючись вищезазначеним порядком при здійсненні розрахунку тарифу на послуги з централізованого опалення враховано нормативи витрат, техніко-економічні розрахунки, які залежать від характеристики всього будинку та котельні. Одиницею калькулювання собівартості є 1 Гкал. Оскільки будинок не оснащено 100% індивідуальними приладами обліку тепла, здійснюється розрахунок тарифу на 1 кв.м, як собівартість Гкал розділено на опалювальну площу.

Витрати на проведення періодичної повірки приладів обліку тепла можуть бути понесені лише власниками таких приладів, тому відповідно до порядку № 869, вони включаються до вартості послуги опалення у кого є такі прилади.

Розмір вартості щомісячної плати за повірку теплолічильника, їх демонтаж та монтаж додається до вартості послуги ЦО на протязі опалювального періоду.

Зібрані кошти, протягом опалювального періоду до наступної повірки лічильника, які є частиною вартості послуги за опалення, накопичуються і в момент повірки лічильника компенсують відповідні витрати без залучення додаткових коштів від мешканця.

Розмір вартості щомісячної плати за повірку теплолічильника, їх демонтаж та монтаж додається до вартості послуги ЦО на протязі опалювального періоду.

Зібрані кошти, протягом опалювального періоду до наступної повірки лічильника, які є частиною вартості послуги за опалення, накопичуються і в момент повірки лічильника компенсують відповідні витрати без залучення додаткових коштів від мешканця.

Tags :
Categories : Без категорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *