Шановні мешканці будинків № 41-Г, № 41-Д, №41-Є по проспекту Правди!

 Товариство з обмеженою відповідальністю «Перший український експертний центр» (далі – Товариство) повідомляє про виконаний перерахунок за послуги з постачання теплової енергії за період листопад 2020 року – лютий 2021 року. Перерахунок виконано за тарифом на теплову енергію у розмірі 1134,97 грн. за 1 Гкал, який було встановлено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 1357 від 03.09.2020 року.

У зв’язку з проведенням перерахунку Товариство отримало збитки на суму понад 700 000 грн. (сімсот тисяч гривень).

Зазначені збитки отримані за рахунок значного підвищення вартості природного газу, від якого безпосередньо залежать тарифи на теплопостачання. Отже, щоб мати змогу вчасно розрахуватись з постачальниками і не зупинити опалювальний сезон, Товариство вимушене було протягом періоду листопад 2020 року – лютий 2021 року здійснювати коригування тарифу на послугу з теплопостачання, оскільки в тарифі ціна 4000 грн. за 1000м3, а з листопаду 2020 року вартість природного газу почала стрімко зростати та становила 6450,44 грн., в грудні 2020 року – 7472,71 грн., в січні поточного року 8946,73 грн. та лютому поточного року – 8358,37 грн.

Одночасно, Товариством розрахункові матеріали скоригованого тарифу на теплову енергію були передані на затвердження до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), проте своєчасно не були розглянуті та не було затверджено скоригований тариф.

Пізніше, листом від 19.02.2021 року № 050/21-1043 Департамент економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проінформував Товариство про зупинення видання розпоряджень «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03 вересня 2020 року № 1357».

З метою уникнення навантаження на домогосподарства, недопущення застосування до кінцевих споживачів комунальних послуг підвищення тарифів на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, 09.02.2021 Кабінетом Міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та мерами українських міст підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води, яким з метою забезпечення стабільного функціонування підприємств теплопостачання та недопущення збоїв у їх роботі і наданні послуг для споживачів передбачено виконання певних дій, зокрема забезпечення безперебійного постачання природного газу підприємствам теплопостачання НАК «Нафтогаз України» за умов:

– надання відстрочки платежу до 30 вересня 2021 року за зверненням підприємства теплопостачання та за умови надання ним підтверджуючих документів на різницю між ціною природного газу у січні – квітні 2021 року та ціною природного газу , врахованою в тарифах на послуги з теплопостачання для населення, за яким фактично нараховується плата населенню;

– компенсації суми різниці між цінами природного газу для підприємств теплопостачання протягом жовтня 2020 року – квітня 2021 року та ціною природного газу, врахованою в тарифах, за якими фактично нараховується плата населенню.

За результатами аналізу витрат ліцензіатом перераховується річна планова вартість теплової енергії, на основі якої встановлено тарифи, що враховує перераховану вартість природного газу та електричної енергії.

Відповідно до пункту 109 Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 № 291, різниця між річною плановою вартістю теплової енергії ( з урахуванням зміни цін на природний газ та електричну енергію) враховується під час встановлення уповноваженим органом тарифів на наступний строк.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення належного закінчення опалювального сезону 2020-2021 р.р.,Товариство звернулось до НАК «Нафтогаз України» щодо розстрочки платежів за природний газ.

Крім того, Товариством по закінченню опалювального сезону, відповідно до чинного законодавства, буде проведено новий розрахунок тарифу на послуги з постачання теплової енергії, з урахуванням всіх понесених фактичних витрат, завданих збитків та зміною вартості (розміру) інших складових тарифу на теплову енергію, у тому числі за опалювальний сезон 2020-2021 р.р.

Categories : Без категорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *